Sprookjesachtige feestdagen. 

Kerst/Oud en Nieuw 2024 -2025

voorlopige reisdatum 26 december '24 t/m  4 januari '25

(datum vliegtickets nog niet bekend)

Deze afwisselende reis begint in Marrakesh.

5 dagen reizen door  een adembenemend landschap met o.a. een bezoek aan de kasbah Aït-ben-Haddou, werelderfgoed.

5 dagen Sahara en  Oud en Nieuw vieren bij het mooiste duin in de woestij, . "Erg Chegaga".

Cultuur en landschap

We rijden over de Tizi-n-Tichka  bergpas door het Hoge Atlasgebergte naar het beginpunt van je wandeltocht. Onderweg bezoeken we Tazenakht  "De stad van de tapijten".

5 dagen Sahara - 4 dagen wandelen

Nomadisch bivak, dromedarissen en drijvers.

In dit ogenschijnlijk lege  gebied organiseren wij een voetreis  met dromedarissen en nomadische bivak.

Ontdek en beleef de Sahara met een voetreis. De rust, de ruimte en het ritme van de dromedarissen brengen u in een andere belevingswereld. Als een nomade trekt u door de woestijn van plaats naar plaats. Voel de frisheid in de ochtend en hoe de zon in de loop van de dag de aarde langzaam opwarmt. Al zittend op een duintop kijkend naar de speling van het zonlicht, de weidsheid van het landschap, waar uw gedachten de vrije loop krijgen. U bent echt op een andere plek in de wereld. Onze kamelenmannen zijn echte woestijnbewoners en kennen het gebied op hun duimpje. De ervaren drijvers brengen u naar de mooiste plekjes in de woestijn.  U trekt door rivierbeddingen waar soms nog een beetje water in staat, passeert één of meerdere drinkplaatsen voor de dromedarissen.. Laat u verrassen door het afwisselende woestijnlandschap.

De drijvers  en kamelen lopen met onze groep mee van bivak naar bivak. De kamelen dragen alle bagage, tenten, water en eten. Op de bivakplaats beginnen we met ons rustig te zettelen in het zand en drinken Marokkaanse thee met een kleine versnapering. Het nomadenkamp wordt ingericht. de dromedarissen worden verzorgd en de kok maakt de warme maaltijd., terwijl u het slaaptentje opzet. Onze kok verzorgt het ontbijt, de lunch en het diner.  U zult verrast zijn wat hij in deze omgeving kan koken.

Vier dagen wandelen we 's ochtends ongeveer 3 uur  en 's middags ongeveer 2 uur met een korte stop.  De pauze tijdens de lunche is ongeveer 1,5 uur.

De vijfde dag blijven we in ons nomadenkamp in de Sahara om ons voor te bereiden op de jaarwisseling.. 

 

Nieuwjaarsdag vertrekken we met een privé minibus of 4x4  en rijden naar M'Hamid. Maken nog een paar laatste foto's van de Sahara en via de Draavallei met palmoase rijden we naar Aït ben Haddou. Deze kasbah staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.  De kasbah is zeker een bezoek waart. Even verderop staat de Atlasfilmstudio waar film zijn opgenomen o.a. Lawrence of Arabia. Als we tijd hebben zullen we ook een bezoek brengen aan de filmstudio.

 

Van Ouazarzate rijden we over het Atlasgebergte naar Marrakesh.. Hier blijven we 2 dagen om deze stad te verkennen.