9 daagse Cultuur- Erfgoed- Wandelreis

Reisdatum 27 december '24 t/m 4 januari '25

 

Deze afwisselende reis begint in Marrakesh.

5 dagen reizen door  een adembenemend landschap met o.a. een bezoek aan de kasbah Aït-ben-Haddou, werelderfgoed.

4 dagen Sahara en  Oud en Nieuw vieren bij het mooiste duin in de woestijn "Erg Chegaga".

Cultuur, Erfgoed en landschap

We rijden over de Tizi-n-Tichka  bergpas door het Hoge Atlasgebergte naar het beginpunt van je wandeltocht. Onderweg bezoeken we Tazenakht  "De stad van de tapijten".

4 dagen Sahara - 3 dagen wandelen, 4e dag Oud en Nieuw vieren in de Sahara.

De dagen in de Sahara zijn inclusief ontbijt, lunch, diner en thee.

Nomadisch bivak, dromedarissen en drijvers.

Ontdek en beleef de Sahara. De rust, de ruimte en het ritme van de dromedarissen brengen u in een andere belevingswereld. Als een nomade trekt u door de woestijn van plaats naar plaats. Voel de frisheid in de ochtend en hoe de zon in de loop van de dag de aarde langzaam opwarmt. Al zittend op een duintop kijkend naar de speling van het zonlicht, de weidsheid van het landschap, waar uw gedachten de vrije loop krijgen. U bent echt op een andere plek in de wereld. Onze kamelenmannen zijn echte woestijnbewoners en kennen het gebied op hun duimpje. De ervaren drijvers brengen u naar de mooiste plekjes in de woestijn.  U trekt door rivierbeddingen waar soms nog een beetje water in staat, passeert één of meerdere drinkplaatsen voor de dromedarissen.. Laat u verrassen door het afwisselende woestijnlandschap.

De drijvers  en kamelen lopen van bivak naar bivak. De kamelen dragen alle bagage, tenten, water en eten. Op de bivakplaats beginnen we met ons rustig te zettelen in het zand en drinken  een glas Marokkaanse thee met een kleine versnapering. Het nomadenkamp wordt ingericht. de dromedarissen worden verzorgd en de kok maakt de warme maaltijd.. Ondertussen zet u het slaaptentje op.
Tijdens de dagen in de Sahara verzorgt ooze kok het ontbijt, de lunch en het diner.  U zult verrast zijn wat hij in deze omgeving kan koken.
Drie dagen wandelen we 's ochtends ongeveer 3 uur  en 's middags ongeveer 2 uur met een korte stop. in de ochtend.  De lunchpauze is ongeveer 1,5 uur. De vierde dag blijven we in ons nomadenkamp in de Sahara en bereiden we ons voor op de jaarwisseling.. 

5 dagen cultuur - landschap

Aït ben Haddou - Souks - Medina - keramiek - traditionele gerechten -  - tapijten - Marrakesh

 Overnachtingen in Riad/Hotel inclusief ontbijt.

Nieuwjaarsdag vertrekken we met een privé minibus of 4x4  en rijden naar M'Hamid. Maken nog een paar laatste foto's van de Sahara en via de Draavallei rijden we naar Aït ben Haddou. Deze kasbah staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.  De kasbah is zeker een bezoek waart. Even verderop staat de Atlasfilmstudio waar veel films zijn opgenomen o.a. Lawrence of Arabia.
Het bezoek aan de Atlas studio is optioneel.

Van Ouazarzate rijden we naar Marrakesh..De route gaat over de Tizi-n-Tichka bergpas door de Hoge Atlas.Hij maakt deel uit van de hoofdweg N9 tussen de steden Marrakesh en Ouarzazate.

Aït ben Haddou

Keramiek  - Quzarzate

Aït ben Haddou

   Oasis - dadelpalmen

 

Djemaa el-Fnaa plein - Marrakesh

We passeren kleine dorpjes en zullen hier ook pauzeren om van de omgeving te genieten. De weg bereikt via tal van bochten een hoogte van 2260 meter, daarmee is het de hoogste bergpas in Noord-Afrika.

We blijven 2 dagen in Marrakesh om de sfeer van deze stad op te snuiven en te beleven. Het beroemde Djemaa el-Fna plein is een smeltkroes van activiteiten zoals: muzikanten, waterverkopers, paardentaxi's en nog meer. De vele terrassen bieden een goed moment om van de levendigheid te genieten. Rondom het plein is de medina. met vele kleine straatjes. Hier kunt u uren dwalen en slenteren langs de winkeltjes, maar misschien gaat u liever naar een "Spa" om tot rust te komen.

Souk  - wekelijkse markt

Foto's maken.

De reis biedt vele mooie momenten om foto's te maken.  De dieren, het Oud en Niieuwfeest, het landschap, de gebouwen, het erfgoed en de bezienswaardigheden.. Het is een kleurrijke en diverse reis dat elk moment wel een foto waard is. Mensen even vragen of dat mag!

Kruiden van Ras Hanout.

Traditioneel bagagevervoer.

Kleurrijke souk.

Kunstnijverheid.

Marrakesh

Marrakesh (ook geschreven als Marrakesj of Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko. De op de Haouzvlakte gelegen stad kent een prachtige historische kern die al sinds vele jaren op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dankzij de unieke sfeer en de prachtige bezienswaardigheden behoort Marrakesh al jarenlang tot de best bezochte steden van Noord-Afrika.

 

Een greep uit de bezienswaardigeheden en activiteiten in Marrakesh (optioneel).

Djemaa el Fna plein - De Medina - Koutoubia moskee - Het paleis Bahia - Saadian Tombs - Dar Si Said - Ali Ben Youssef medresa - 

Museum Marrakesh - Jardin Secret - Fotografiepaleis - Bezoek een hamam - Oasiria Waterpark - Foodtour - Fietstour  - Workshop koken.